Rekordfelajánlás a Növekedés Alapítványnak

Ismét rekordszámban és számunkra kimagasló összegben ajánlottak fel gyülekezetünk alapítványának 1%-os felajánlásokat! Köszönet érte!

A több mint 600.000 Ft-ot idén is ifjúsági munkára, koncertek szervezésére és épületeink bővítésére, felújítására szeretnénk fordítani!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2019. szeptember 16-án nyilvánosságra hozta honlapján a 2018. adóévi (2019. rendelkező évi) Szja 1%-os rendelkező nyilatkozatokban a kedvezményezettek javára érvényesen felajánlott adó-egyszázalékokat.

Ebben nemcsak alapítványunk, de országos egyházunk is jó híreket kapott.

E szerint a Magyarországi Evangélikus Egyház számára 2019. május 20-ig 392 160 607 forintot ajánlott fel mintegy 72 133 fő. Eddig ennyien még sosem rendelkeztek egyházunk felé adójuk egyszázalékáról. 2018-ban egyházunknak 308 804 940 forintot ajánlott fel 60 036 adózó. A többi egyház számára illetve az egyházakhoz köthető civil szervezetek számára felajánlott összegek is nőttek.

NAV oldalán szereplő kimutatásban a 2019. szeptember 13-i adatok szerepelnek, letölthető az egyházak számára és a civil kedvezményezettek számára történt rendelkezési lista is.

Szólj hozzá!

%d bloggers like this: