Önkéntes nap – Alapítványunk is segített

Országosan tizenharmadszor

Kaposváron az evangélikus gyülekezet és a Növekedés Alapítvány szervezésében kilencedszer került megrendezésre a „72 óra kompromisszum nélkül” című országos önkéntes program, melyet minden évben, október egyik hétvégéjére hirdet meg az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány. Ezen a hétvégén fiatalok és idősek kisebb-nagyobb csoportja három napon, azaz 72 órán keresztül teljesít közhasznú feladatokat. A feladatok és lehetőségek között szerepelhet intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése és egyéb tevékenységek.

Kaposváron alapítványunk önkéntesei, kiegészülve az evangélikus gyülekezet önkénteseivel az elmúlt években megtisztították már a Deseda-tó környezetét a szeméttől, lefestették az evangélikus templom előtti kerítést, szedtek szemetet a templom körüli utcákon, idén pedig az evangélikus templomot és környezetét tisztították meg, valamint az evangélikus zarándokház lakását.

Jó pár család és sok gyülekezeti tag készülődött éppen ezért szombat délután az evangélikus templom előtt. Nagy öröm, hogy idén is – a vírus ellenére – jópáran segédkeztek a munkálatokban, akik a délutáni munka jutalmaként egy az önkéntesség fontosságára figyelmeztető pólót kaptak.

Örömmel adunk számot, hogy az evangélikus gyülekezet jövőre is kíván önkéntes akciókat szervezni. A mostani alkalomról és a 72 óra kompromisszum nélkül sorozatról további információk megtalálhatók az alábbi honlapon (http://72ora.oki-iroda.hu/), illetve a Kaposvári Evangélikus Egyházközség honlapján: http://kaposvar.lutheran.hu!

Szólj hozzá!

%d bloggers like this: