Egy mozdulat és jelentős segítség!

Egyszer valaki így fogalmazott az 1%-os felajánlások összefüggésében. Valóban nem kell sokat tennünk, pusztán minden év tavaszán egy apró figyelmet kell fordítanunk bevallásunknál a felajánlási lehetőségre és óriási segítséget tudunk nyújtani.

Persze sokan bizonytalanok, kinek ajánlják fel ezt az összeget? Vajon jó célt, megfelelő szándékot támogatunk egy-egy alapítvány segítésével?

A kaposvári Növekedés Alapítvány szeretné tájékoztatni Önt arról, mire fordította az elmúlt években az felajánlott összeget.

A Növekedés Alapítványt 1994-ben azért hozta létre az akkori evangélikus gyülekezet vezetősége, hogy hátteret biztosítson a gyülekezet zavartalan működéséhez. Az alapítvány nagy segítséget nyújtott a templom felújításában, idősek gondozásában és a fiatalok számára szervezett nyári táborok életre hívásában.

Az elmúlt években a Növekedés Alapítvány a támogatóink által felajánlott 1%-ból:

• közel 50 rászoruló családnak segített Kárpátalján
  • támogatta a több mint 50 gyermek részvételével megvalósult nyári pati, valamint bánki hittantábort
  • több mint 100 idős számára biztosított ajándékcsomagot a karácsonyi időszakban
  • több mint 100 gyermeket ajándékozott meg karácsonyi csomaggal
  • segítette az új gyülekezeti ház megvalósulását
  • közel 200 rászoruló családot segített adományokkal, tartós élelmiszerrel
  • a Mesebárka Családi Bölcsőde udvarfelújítását támogatta
  • a Kaposvári Evangélikus Templom karbantartását segítette
  • a Mesebárka Családi Bölcsőde új csoportszobájának felszerelésében vett részt.

Az idei évben további karitatív, jótékonysági és segítő akciót szeretnénk szervezni!

Kérjük támogassa gyülekezetünk alapítványát:

ADÓSZÁM: 18761638-1-14

A civil szervezeteknek adott egy százalék mellett felajánlhatja adója másik egy százalékát is az egyházak társadalmi szolgálatának támogatására. Ezzel a rendelkezésével még egyszer támogathatja embertársait!

Jézus tanítványaiként, az állami és egyházi törvények keretfeltételei között, küldetésünk, elhívásunk alapján végezzük a ránk bízott szolgálatot a világban. Ha Ön is segít nekünk, áthatóvá tudjuk tenni azt, amiért mi, evangélikusok mások, többek és jobbak vagyunk ebben a munkában.

A gyülekezeteinkben és közösségeinkben folyó értékközvetítő munkáról; az óvodákban, iskolákban működő, szeretet vezérelte nevelésről és színvonalas oktatásról; a fogyatékkal élők és idősek gondozásáról; a rászoruló családok, a hajléktalanok, a bántalmazott anyák és gyermekeik segítéséről folyamatosan tájékozódhatnak az evangélikus egyház honlapján: www.evangelikus.hu

Mindent megteszünk azért, hogy LÁTHATÓAN EVANGÉLIKUSSÁ váljon az az 1%, amelyet Ön az egyháznak felajánl.

MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIKUS EGYHÁZ, technikai szám: 0035